Call4Service
0850 822 5864 Servis çağrı merkezi Ücretsiz telefon numarası
İletişim formu
Newsletter
AVO
Baharatların en uygun şekilde tartılması

Otomatik yönlendirmeli araçlar, AVO baharat silolarını birbirine bağlar.

Avrupa'nın önde gelen baharat uzmanlarından biri olan AVO'nun başarısının sırrı, "tat ve teknoloji"dir. Yenileme isteği ve yenilikçilik, AVO'nun uygun teknoloji yardımıyla intralojistik süreçleri optimize etmeye yöneltmiştir.

Otomasyon ve optimizasyon

Baharat üreticisi AVO'nun bünyesindeki otomatik yönlendirmeli araç sistemlerinin (AGV-S) baharat tartısı teçhizatının nakli için kullanılmasının üç ana nedeni vardır: ilki; baharat karışımları ile daha fazla hassasiyet elde etmek, ikincisi tarifleri eksiksiz bir şekilde izleyebilmek ve son olarak da personeli sürekli tekrarlayan görevlerden kurtarmak. Bunlara ek olarak ise; herhangi bir karışıklık olmadan daha küçük baharat miktarlarını farklı bileşenlerle işleme gereksinimi de doğmuştur.

Goran Milosevic
AVO-Fabrikaları Operasyon Yöneticisi

“Operatörlerimizin gerekli becerileri ne kadar çabuk ve kolay edindiklerine ve makinelere ne kadar hızlı alıştıklarına oldukça şaşırdık.”

Otomatik yönlendirmeli araç sistemleri

Baharat üreticisi AVO'nun lazer kontrollü otomatik yönlendirmeli araç sistemleri, baharat tartma alanında birkaç yıldır taşıma işlemlerini gerçekleştirmektedirler. Otomatik yönlendirmeli araçların görevi toplama kaplarını, şişeleme ve dozajlama sistemleri altında büyük bir hassasiyetle konumlandırmaktır.

Otomatik yönlendirmeli araç sistemlerinin avantajları, lazerli navigasyonda yatmakta ve bu da en iyi rotaları sağlamanın yanı sıra nakliye hasarını nereyse ortadan kaldırmaktadır. Yüzde 98 kullanılabilirlikleri ile mükemmel güvenilirlik, asgari personel maliyetleri ve standart prosedürler sunarlar. 

Ek bir fayda ise, AGV-S'nin mevcut alt yapıya kolayca entegre edilebilmesi ve böylece işleme ve bekleme süresine gerek kalmamasıdır. Bir diğer avantaj ise depo navigasyonu sayesinde yere fiziksel bir şerit koyulmasına gerek kalmaması ve değişen üretim süreçleri olması durumunda, AGV-S'nin sahadaki hareket alanının herhangi bir zamanda esnek bir şekilde yeniden tasarlanabilmesidir.

AVO bünyesinde otomatik yönlendirmeli araç sistemi için 1000 kilogramlık yük kapasitesi, saatte dokuz kilometre seyahat hızı ve kısıtlı alanlarda bile baharat tartmayı mümkün kılan mükemmel manevra kabiliyetine sahip EKS 210 dikey sipariş toplayıcıyı temel araç olarak seçtik.

Esneklik ve özerklik

AVO tesislerinin İşletme Müdürü Goran Miloseviç, "Bundan önce hammaddeleri genellikle el yardımıyla hareket ettiriyorduk ancak otomasyon sürecini düşündüğümüz için, sürücüsüz bir taşıma sistemi bizim için doğru bir seçim oldu." Otomasyon sürecinin getirdiği en temel fark ise, AVO-İşletmeleri'nin sekiz hammadde yerine artık kırk hammaddeyi otomatik olarak ölçebilmesi, tartabilmesi ve doldurulabilmesi olmuştur.

Goran Miloseviç, AGV-S'den kesinlikle çok memnun bir şekilde eklemekte, "Bu sistemi bir daha olsa yine tereddüt etmeden seçerdim. Operatörlerimizin gerekli becerileri ne kadar çabuk ve kolay edindiklerine ve makinelere ne kadar hızlı alıştıklarına oldukça şaşırdım. Ayrıca Jungheinrich'in AGV-S sistemini incelemek için bu çözüm ile ilgilenen farklı firmalardan ziyaretçilerimiz bile oluyor."



Başka sorularınız var mı?