Call4Service
0850 822 5864 Servis çağrı merkezi Ücretsiz telefon numarası
İletişim formu
Newsletter
Stage Birner
Depreme karşı dayanıklı ve verimli

Birner, lojistik iş akışını modern bir dağıtım deposuyla optimize etmektedir.

Birner, Avusturya'daki en büyük otomobil yedek parça satıcısıdır. Son pazar gelişmeleri, şirketin modern bir dağıtım merkezi inşa etmesi gerektiği anlamına gelmekteydi. Ancak: burası 4. deprem bölgesinde yer almaktaydı. Konseptimiz Birner'i etkiledi ve dağıtım merkezi sarsılamaz hale geldi.

Detaylı planlama

Avusturya genelinde toplam 29 merkez ve 560 çalışanıyla Birner, 2016 yılında yıllık yaklaşık 140 milyon Euro ciro elde etmiştir. Şirketin ürün yelpazesinde 350.000 teslim edilebilir ürün bulunmakta ve bunların 150.000'i sürekli stokta tutulmakta. Ürün yelpazesindeki istikrarlı büyüme yeni bir lojistik stratejisi gerektirdi. Bu nedenle Birner yeni bir dağıtım deposu inşa etmeye karar verdi. Buradaki amaç iş akışını iyileştirmek, stokları daha iyi yönetmek ve gelişmiş sinerjiden daha fazla yararlanmaktı. Tüm bunlara ek olarak depo, günümüzün dijital gereksinimlerini de karşılayabilmeliydi. İlk bakışta, konsept özellikle teknik uygulama için çok zorlayıcı görünmese de, teknik zorluklar detaylardaydı.

Stefan Ulz
Lojistik Müdürü, Birner GmbH

“Jungheinrich, bize en iyi raf ve güvenlik konseptini sağlayabilecek iş ortağı olduğunu kanıtlamıştır.”

Güvenli, daha hızlı, daha akıllı - tek bir kaynaktan lojistik çözümü

11,600 metrekarelik bir çalışma alanına sahip olan 90'lı yıllardan kalma mülk, modern gereksinimlere göre uyarlanıp yeniden inşa edilmeliydi. Bu esnada ayrıca bölgenin sismik bir faaliyet alanı olduğu da ortaya çıkmıştır. Bu sebeple güvenlik ve sağlamlık öncelikli bir hal almıştır. Bizde Birner'i her depreme dayanabilecek özel tasarlanmış modern bir merkezileşme konsepti ile etkiledik.

Satıcı tarafından tedarik edilen malzemelerden, tamamlanmış tüm siparişlerin teslimine kadar çözüm, yedek parçaların verimli ve tutarlı bir iş akışını sağlayan raftan, yapısal çelik konstrüksiyonundan ve palet raf sisteminden oluşmaktadır. Bireysel alanlar, palet ve konteyner konveyör teknolojisi ile bağlanmaktadır. Şu anda depo kapasitesi, yaklaşık 5.700 palet ve 160.000'in üzerinde raf alanından oluşmaktadır. Ek olarak, forkliftler iş yükünü azaltmakta ve optimizasyona yardımcı olmaktadır.

Üç kez başarısı kanıtlanmış - gelecek vaat eden performans

Lojistik müdürü Stefan Ulz ortaya çıkan sonuçtan memnun: “Jungheinrich, raf sistemleri ve üç katlı toplama deposu için üç ihalede en iyi raf ve güvenlik konseptini sağlayabilecek bir ortak olduğunu gösterdi. Etkileyici olan, tüm parça çözümlerinin bütünsel bir lojistik çözüm oluşturmak için kesintisiz bir şekilde bütünleşmesiydi.” Sürdürecek olduğumuz bu ortaklıkta Ulz der ki, "Gelecekte, özellikle dağıtım merkezinin genişletilmesi gerekiyorsa, Jungheinrich tarafından sunulan hizmetleri kullanmaya devam edeceğiz."

Başka sorularınız var mı?