Call4Service
0850 822 5864 Servis çağrı merkezi Ücretsiz telefon numarası
İletişim formu
Newsletter
Stage De Korrel Beheer
Daha fazla verimlilik için kompakt depolama

ECS Paneermeel, çok derinlikli bir depolama sistemi ile yer ve maliyet tasarrufu sağlar.

Artan talebe bağlı olarak Hollanda'daki ECS Paneermeel, üretimini arttırdı ve kısa süre sonra tonlarca galeta ununu depolamada zorluklar yaşamaya başladı. Biz onlara gerekli depolama alanını sağladık ve çok derinlikli bir depolama sistemi ile verimliliği artırdık.

FİFO prensibi

Hollandalı De Korrel Beheer B.V. şirketinin bir yan kuruluşu olan Paneermeel Industrie B.V., Avrupa'nın en büyük galeta unu üreticilerinden biridir. Gıda ürünleri şirketi, standart ürünlerinin yanı sıra özel boyutlu tahıl veya özel karışımlar gibi ısmarlama ürünler sunmaktadır. Son zamanlarda talebin hızla artmasına bağlı olarak üretim, yılda 25 milyon kilogram ile rekor seviyelere ulaştı ve ECS, bu miktarı Barneveld'deki deposunda depolayamadı. Bu nedenle, kapasiteyi ve aynı zamanda deponun verimliliğini ve esnekliğini arttırmakla görevlendirildik. Bunlara ek olarak, FİFO prensibinin (İlk Giren İlk Çıkar) depoda uygulanması müşteri için çok önemliydi. Çözümümüz: Palet Altı Taşıyıcıları (UPC) ile çok derinlikli bir depolama sistemi.

John Dokter
ECS Paneermeel Industrie B.V. Genel Müdürü

“Jungheinrich'in UPC'li çok derinlikli depolama sistemi sayesinde artık çok daha esneğiz.“

UPC ile daha verimli depolama

ECS'deki depo yapısı, öncesinde içine girilebilir raflardan oluşmaktaydı. Ancak mekik raf sistemi ve temel araçlardan oluşan yeni bütünsel çözümün birçok avantajı bulunmaktadır. Diğer şeylerin yanı sıra yüksek yoğunluklu depolama ve yarı otomatik palet depolama, maliyet etkinliğini önemli kılmaktadır. UPC, çok derinlikli depolama sisteminin çekirdeğini oluşturur. Standart çatallı paletlerin altında yapılan sürüş, FİFO prensibine uygun olarak malzeme doldurulmasının ve toplanmasının devam etmesine olanak sağlar. Kanalların gruplar halinde doldurulması, UPC'nin optimum performans sağladığı anlamına gelmektedir. Arızalardan kaçınmak için operatörler, yaklaşma sırasında UPC'yi kontrol etmektedir; işletim terminali, operatörün forklift üzerinden ulaşabileceği bir tutucuya entegre edilmiştir. Şirket, yükleme sırasında verimlilikten oldukça fazla yararlanır.

Esnek ve güvenli

John Dokter, sunduğumuz çözümün nasıl seçildiğini şöyle açıklar: “Jungheinrich'in, UPC ve çok derinlikli depolama sistemi sayesinde, üst ve alt katların depolama alanlarına girmeden tek bir kanalı tamamen doldurabiliyoruz ve bu sayede artık çok daha esneğiz. ” Ayrıca Dokter için depo çalışanlarının rahatı da çok önemliydi. Gelişmiş yarı otomasyon, önemli ölçüde güvenlik sağlamaktadır.

Başka sorularınız var mı?