Call4Service
0850 822 5864 Servis çağrı merkezi Ücretsiz telefon numarası
İletişim formu
Newsletter
Stage müşteri örneği
İsviçre'nin en yüksek raflı deposu

EMS-Chemie, bizimle depo kapasitesini rekor sürede artırdı

Grisons'tan dünyaya: Domat/Ems şehrindeki EMS-Chemie AG, çeşitli sektörlerde küresel bir oyuncu. Büyümeye devam etmek için üçüncü yüksek raflı depolarının inşaatı ve işletimi için Jungheinrich ile yapım süresi ve kapsamı açısından rekor bir proje yürütmüşlerdir.

Sınırlı bir alanda genişleme

EMS Group, polimer malzemeler ve hassas kimyasallar/mühendislik sektörlerinde dünya çapında bir uzmandır. Jungheinrich ile projeye başlamadan önce Grisons Domat/EMS'de bulunan şirket arazisinde iki yüksek raf deposu bulunmaktaydı. EMS Chemie büyümeye devam ettikçe depo kapasitesinin de arttırılması gerekiyordu.  

Görevimiz: Mümkün olan en küçük alanda, devam eden operasyonlar sırasında, en kısa sürede 12.800 palet pozisyonuna sahip üçüncü bir yüksek raflı depo inşaatı. İnşaat yapılacak arsa, planlı bir yolun üzerindeydi ve bu durumda depolama kapasitesi ancak yukarı doğru inşa edilerek sağlanabilirdi. Bu, projenin olağandışı boyutlar kazandığı anlamına geliyordu. 3 numaralı yüksek raflı depo, 44mx15m ölçüleri ile İsviçre'nin en yüksek otomatik yüksek raflı deposu olacak şekilde genişletildi!

Haftalar içinde montaj ve devreye alma

Siparişimiz, deponun planlanması, teslimatı, montajı ve devreye alınması - ve daha fazlasını kapsamaktaydı. Sevk alanında bulunan mevcut konveyör teknolojisini uyarladık ve yeni binamızı EMS Chemie’nin karmaşık depo yönetim sistemine entegre ettik. Sadece 14 hafta içinde Domat/Ems ekibimiz 1.000 ton çelik, 500.000 vida, 11 kilometre destek ayağı ve 55 kilometre palet taşıyıcı kullandı. Her paletin 1.3 tona kadar yük taşıması gerektiğinden, zemin plakaları son derece dayanıklı ve 70 santimetre kalınlığındadır.

Konstrüksiyonda kullanılan teknolojinin yanı sıra depo alanının boyutları ve zamanlama için de yüksek performans talep edildi. Dayanıklı zemin plakaları helikopterler aracılığıyla getirildi. Sonuç olarak binanın yüksekliği ve rüzgar yükleri özel ataşmanlar gerektiriyordu. Yüksek raf İstifleyicilerimizin her ikisi de raflar arasındaki boşluklardaki çatı açıklıklarından kaldırıldı ve bu amaç için dünyadaki en büyük mobil vinç kullanıldı. Projenin ve inşaatın başlaması firmanın proje yöneticisinin son derece yetkin olmasıyla desteklendi. Proje yöneticisi, bizim projeye dahil olan diğer tedarikçiler ile iletişim sağlamamızda yardımcı oldu. Her unsurun etkili bir şekilde birleşmesi, değişikliklerin ve genişlemenin planlanan son teslim tarihinden on hafta önce uygulamaya konabileceği anlamına gelmekteydi!

24 saat tam hizmet

Deponun inşaasından sonra da görevimiz tam anlamıyla tamamlanmamıştı. Ekibimiz yüksek raf deposu açıldıktan sonra bile tüm operasyonların sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar. Bunun üzerine EMS Chemie AG, günün 24 saati arama ve acil servisin de dahil olduğu bir ek sözleşme yapmaya karar vermiştir. İsviçre genelinde 100'den fazla servis teknisyeni ile tesisin servis ve bakımından biz sorumluyuz.

Başka sorularınız var mı?