Call4Service
0850 822 5864 Servis çağrı merkezi Ücretsiz telefon numarası
İletişim formu
Newsletter
Stage GLX
Optimize edilmiş sipariş toplama performansı

Özel üretim depolama sistemine sahip yeni dağıtım merkezi

GLX Global Logistic Service'deki modern intralojistik çözümü dar geçitleri ortadan kaldırır ve depolama kapasitesini önemli ölçüde arttırır.

Jungheinrich, Berlin yakınlarındaki Freienbrink'teki yeni GLX Global Logistic Service GmbH dağıtım merkezinin intralojistiklerini müşterinin özel gereksinimlerine tam olarak uyarladı. 

GLX Grubu, Tedarik Zinciri Yönetimi alanında altıdan fazla lokasyon ile başarılı bir şekilde büyüyen bir şirkettir. Güçlü büyüme nedeniyle, GLX depoları kapasite sınırlarına ulaşmıştır ve yeni bir lojistik merkezi dar geçitleri ortadan kaldırmalıdır.

Değişen pazar koşulları daha fazla depolama kapasitesi gerektirmektedir

Jungheinrich, her şey tek bir kaynaktan felsefesiyle yeni GLX Grup dağıtım merkezi için bir tam hizmet sağlayıcı olup, irtibat kişisi ve proje yöneticisi olarak görev yapmıştır ve müşterisiyle birlikte bütün bir intralojistik çözüm geliştirmiştir.

Amaç, depolama kapasitesi ve verimliliğinde önemli bir artışın sağlanmasıydı.

Roland Becker
Genel Müdür

"Depo düzeni ve malzeme akışı gereksinimlerimize mükemmel şekilde uyarlanmıştır. Sipariş toplama sistemi dahil, bize özel bir raf sisteminden yararlanıyoruz."

Ortaklaşa geliştirilen çözüm

Yeni ve 15,000 metrekare büyüklüğündeki dağıtım merkezi Berlin'in güneydoğusunda yer alıyor ve  GLX buradan, müşterilerinin yedek parça lojistiği ve satış sonrası hizmetleri için Avrupa HUB'ını işletiyor. 

Modüler raf sisteminde, küçük fıçılar ve yük sandıkları, iki adet endüktif kılavuzlu Jungheinrich EKS 210 dikey sipariş toplayıcı tarafından yaklaşık 10.500 saklama alanına sahip dört koridorda depolanır ve raftan alınır.

Yaklaşık 15.000 depolama alanı sağlayan geniş koridorlu, ağır yük paleti raf sistemi ise reach trucklar ile işletilir. Toplamda 140 metre uzunluğa ve 110 metre genişliğe sahip olan depoda nakliye işlemi için 20 adet Jungheinrich aracı kullanılmaktadır.

Tüm bunlara ek olarak modüler raf sistemi, bir raf fıskiye sisteminin kullanımını önlemek için yangın gibi durumlarda korunmayı sağlamak için özel bir çözüm de sunmaktadır. 

Daha verimli süreçler ve daha kısa sipariş toplama süreleri

Mal hacmindeki artış ve toplam kapasite, ve aynı zamanda daha verimli süreçler ve daha kısa sipariş toplama süreleri GLX Grubu'nun gelecekteki büyüme için mükemmel şekilde konumlanmasını sağlar. 

Müşterilerimiz ayrıca Jungheinrich'in depo navigasyonunu (warehouseNavigation) kullanarak doğrudan SAP sistemine bağlanmayı düşünmektedir.

Sonuç: Müşterinin ihtiyaçlarına mükemmel şekilde uyarlanmış ve buna ek olarak geleceğe yönelik bir çözüm.

Başka sorularınız var mı?