Call4Service
0850 822 5864 Servis çağrı merkezi Ücretsiz telefon numarası
İletişim formu
Newsletter
Stage Keller&Kalmbach
Artan depo ve sipariş toplama kapasitesi

Keller & Kalmbach merkez deposunun büyütülmesi

Keller & Kalmbach, C-parçaları yönetiminde lider servis sağlayıcılardan biridir. Şirket 2016 yılında, yaklaşık 800 çalışanı ile, yıllık 270 milyon Avro ciro elde etti, bu ilk inşaat aşamasının tamamlandığı 2009 yılı cirosunun neredeyse iki katıydı.

Planlama ve uygulamada son derece kapsamlı

Şirketin endüstriyel müşteriler için C-parçaları yönetimine odaklanması özellikle zorlu bir intralojistik görevdir. Nihai hedef, müşterilerin mallarını doğru zamanda, doğru yerde ve doğru miktarda teslim almasıdır. Bu görevi yerine getirmek için yeni, modern bir dağıtım merkezi gerekir.

İnşaatın ilk aşamasında yeni ve oldukça daha rasyonel bir sipariş toplama stratejisine odaklandık. Ayrıca sipariş toplama alanlarının ergonomik tasarımına ve işlem süreçlerin verimliliğine de dikkat ettik. 

İlk inşaat aşamasından itibaren şirketin büyümesinde büyük bir rol oynayan önemli başarılar elde edildi. Sadece beş yıl sonra, yine operasyonları duraklatmadan depolama alanlarının genişletilmesi gerekti. Bu sebeple otomatik palet deposunu, küçük parça deposunu ve konveyör teknolojisini genişlettik. Sipariş toplama işlemi için, ürünlerin kişiye gittiği iş istasyonlarının ve bir paletleme robotunun yer aldığı ayrı bir salon kuruldu. Tüm intralojistiğin planlanmasından, projelendirilmesinden ve uygulanmasından genel yüklenici olarak biz sorumluyduk.

Dr. Ingomar Schubert
Tedarik Zinciri Yönetimi Başkanı

“İlk planda adım adım sipariş toplama yoktu. Ancak bu çözüm bize depo alanını sipariş toplamadan önce de kullanma imkanı sundu.“

Yeni esnek kullanımlı ana depo

İlk inşaat aşamasında, merkez depoyu, düzenleme nedeniyle genişletilmesi kolay olan dört alana böldük. Depo Yönetim Sistemimiz (WMS) bu alanları ve karmaşık sipariş toplama süreçlerini denetlemek için kullanılır. "Ürünler kişiye" prensibini sağlayan konveyör teknolojisi sayesinde ise yüksek derecede esneklik elde edilir. 

Yüksek irtifa raf sistemi deposunu inşaatın ikinci aşamasında toplam beş koridor ve 2016 yılının başında otomatik küçük parça deposunu altı koridor daha genişlettik. Bununla birlikte tabiiki toplam malzeme taşıma kapasitesi ve dolayısıyla sipariş toplama ikiye katlandı. Yazılım, paletleme robotu için katman desenini hesaplar ve WMS'ye konteynerlerin sipariş toplama işleminden alınması gereken sırayı söyler. Paletleme robotu esnek sipariş toplama sağlar ve büyük siparişleri bile küçük bir bildirimde bulunmaksızın ve sorunsuz bir şekilde ele alabilir. 

Sorunsuz süreç

"İlk planda adım adım sipariş toplama yoktu. Ancak bu çözüm bize depo alanını sipariş toplamadan önce de kullanma imkanı sundu. Tüm süreç boyunca Jungheinrich ile güvene dayalı olan işbirliğinden etkilendik. Zamanlamaya sadık kaldık ve hatta başlangıçta önerilen bütçenin altında bitirdik. Gelecekte de alan büyütme çalışmalarımızı memnuniyetle Jungheinrich ile birlikte gerçekleştiririz.”, dedi Dr. Ingomar Schubert, Keller & Kalmbach Tedarik Zinciri Yönetimi Başkanı.

Başka sorularınız var mı?