Call4Service
0850 822 5864 Servis çağrı merkezi Ücretsiz telefon numarası
İletişim formu
Newsletter
Stage pfenning logistics
Lojistik filosu en yüksek talepleri karşılar

Pfenning Lojistik için 88 adet forklift

Pfenning lojistiğinin sahip olduğu 20 hektarlık lojistik merkezinde forklift araç filomuz, verimli malzeme akışının temelini oluşturmaktadır. Operatörler, yoğun zamanlarda kiralık ekipmanlarla da rhein-neckar'da bulunan çok katlı depodaki 88 araçlık güçlü filoyu desteklemektedirler.

Dar koridorlarda optimum alan kullanımı

Pfenning lojistik GmbH, Baden-Württemberg eyaletin'de bir lojistik uzmanıdır. 100 milyon avroluk bir yatırım harcaması hacmine sahip olan Pfenning Lojistik, 2013 yılında rhein-neckar Heddesheim'da  yeni bir şirket merkezi ve 20 hektarlık bir çok katlı lojistik merkezi kurdu. Malzemeler binanın iki ayrı alanında depolanmaktadır: Kuzey bölümünde çoğunlukla yiyecek ve diğer günlük ihtiyaçlar depolanırken; güney bölümünde kimyasallar depolanmıştır. Dar koridor depolarında günde 5000'den fazla palet taşıması gerçekleşmektedir.

Alanı en iyi şekilde kullanmak için, alan ve filo konseptinin geliştirilmesinde erken bir aşamada yer aldık. Pfenning Lojistik dar koridorlu depolara odaklanan bir konseptin kaba planlamasına karar vermişti. Dar koridor aracı için de, gıda ürünlerinin kullanım talepleri nedeniyle tek bir akü şarjıyla uzun çalışma mesefelerini katedebilmesi önemliydi. 

Christopher Granath
Pfenning Lojistik Süreç Mühendisliği Bölüm Başkanı

"Makineler, iki vardiya ile kolayca başa çıkıyor. Enerji geri kazanımı da buna katkı sağlıyor. Bu faktör bizim için alım yaparken belirleyici unsur oldu."

Teleskopik çatallar sayesinde daha da hızlı

Forklift filosunun merkezinde,  koridorlarda mekanik olarak yönlendirilen 23 adet elektrikli EKX 515 yüksek seviye kombine sipariş toplayıcı/istifleyici bulunmaktadır. Pfenning Lojistik Süreç Mühendisliği Başkanı Christopher Granath "Jungheinrich, alanı daha da iyi kullanabilmek için isteğimiz üzerine koridorları daraltarak kuzey ve güney bölümlerinin genişliklerini aynı tutmuş ve bu sayede buralara EKX 515 ile erişim sağlanmıştır." 

EKX 515 dar koridor sipariş toplayıcılar farklı ihtiyaç profillerine uyarlanabilmekte ve enerji geri kazanımı ile çalışmaktadırlar. Bu araçların gücü, 80 voltluk 3 fazlı AC teknolojisine ve etkin ivmelenmeyi sağlayan yüksek torklarına dayanmaktadır. Kuzey kesiminde 8,4 metre kaldırma yüksekliğine sahip araçlar, Euro ve endüstriyel paletlerin depolanmasını sağlamaktadırlar. Güney kesiminde bulunan kimyasal paletlerin istiflenmesinde kullanılan araçlar ise 14,4 metre yüksekliğe kadar tripleks asansörlerle donatılmışlardır. Granath: "Jungheinrich, gıda endüstrisinden büyük bir müşteri için teleskopik çatallarla donatılmış 16 tane forklift araç sağlamıştır, bu da bize daha hızlı depo operasyonları ve yüksek verimlilik sağlamakta ." 

Filo, yükü indirirken aynı zamanda enerji geri kazanımı da sağlayan 65 adet ETV 216, EFG 220 ve ERE 225 standart ekipmanı da içermektedir. Yoğun zamanlarda, kiralık ek ekipmanlarda dahil edilmekte.

Güçlü akü yönetimi

Christopher Granath, "En iyi teknolojiyi seçerken, daha önce başka lokasyonlarda kullanma şansı yakaladığımız Jungheinrich dar koridor makinelerinde karar kıldık. Satın almaya karar verirken, çok kritik bir nokta olan uzun çalışma sürelerini tek şarjla tamamlayabilme özelliği bu makineyi ön plana çıkardı. Enerji geri kazanımı ve ekipmanların düşük enerji tüketimi sayesinde dönem dönem üç vardiya çalışma düzenini dahi tek şarjla çıkarabilmesi, bu kararımızda etkili olmuştur." şeklinde bir açıklama yapmıştır.
Granath'a göre, tedarikçisi olduğumuz kiralık ekipmanların çok kısa sürelerde teslim edilebilmesi, firmaya esneklik sağladığından ötürü bize avantaj sağlamıştır. Firma bu esnekliği, kuzey kısımdaki 16 adet EKX 515 ekipmanın toplamda 66 koridor için tek tek hız profillerinin ve kaldırma yüksekliklerinin ayarlanması esnasında hissetmiştir. 

Başka sorularınız var mı?