Call4Service
0850 822 5864 Servis çağrı merkezi Ücretsiz telefon numarası
İletişim formu
Newsletter
Stage PZS electronic
PSZ electronic için verimli bir lojistik çözüm

Birlikte her şeyi başarabiliriz

Elektronik gelişiyor: Yeni yarı otomatik dar koridorlu depo ve Jungheinrich WMS 2 Serisi ile Yukarı Pfalz eyaletinde pazar lideri olan kablo üreticisi PSZ electronic de dinamik büyümesini sürdürüyor.

Bir şirketin büyümesi ödüllendirici olsa da zorluklarını da beraberinde getirmektedir. Yukarı Pfalz eyaletinde bulunan Neustadt an der Waldnaab bölgesindeki Vohenstrauss'da kurulu PSZ elektronik GmbH'nin 33 yaşındaki Lojistik Müdürü Andreas Prey, "Lojistik alt yapımız zaten kritik bir seviyedeydi. Sadece 1500 palet kapasitesine sahip eski, genel olarak manuel olan depomuz, bazı durumlarda yıllık yüzde 20'den fazla satış artışıyla başa çıkamaz duruma gelmişti." PSZ elektronik, ısıtma ve havalandırma teknolojisi, makine mühendisliği, tesis mühendisliği, alet yapımı ve özel araç yapımı için kablo ve sistem çözümleri ile tıbbi teknolojide pazar liderleri için ürünler üretmekte ve montajlarını yapmaktadır. Firma Almanya, Çek Cumhuriyeti, Arnavutluk ve Tunus'a kadar yayılmış üretim tesisleriyle dünya çapında yaklaşık 1000 kişiye de istihdam sağlamaktadır.

Vohenstrauss'taki lojistik merkezi, her şeyin bir araya geldiği yerdir: Tüm ham ve bitmiş ürünlerin hareketini denetlemek için tasarlanmış merkezi merkezdir. Lojistik merkezi sadece çeşitli üretim tesisleri arasındaki malzeme akışını kontrol etmekle kalmaz, aynı zamanda hedef müşterilere teslimatı da kontrol eder. Bu oldukça zorlu bir iş. “Şu anda ürün yelpazemizde çok çeşitli varyantlarda paketlenmesi ve müşteri spesifikasyonlarına göre etiketlenmesi gereken on binlerce ürün var” diyor Prey. Bunu başarmak için şirket QR kodlarını kullanır. Siyah ve beyaz kareler matrisiyle bu iki boyutlu kodlar, lojistikte yaygın olarak kullanılan EAN veya NVE kodları gibi daha basit barkodlara kıyasla, bilgi yoğunluğu açısından daha büyük avantajlara sahiptir.

Müşterilerimiz aynı zamanda iş ortağımızdır

Yeni, daha verimli bir lojistik çözümü arayışında Prey uzman tavsiyesi aldı: “Jungheinrich müşterilerimizden biri olduğu için, hangi depolama genişletme ve sistem dönüştürme yönteminin gereksinimlerimize en uygun olacağını tartışmak için meslektaşlarımızla hızlı bir şekilde temasa geçtik”, 

Prey konuşulanları şöyle hatırlar, "Sorduğumuz soru şu oldu: Maksimum depolama kapasitesine ulaşmak için mevcut alandan daha iyi nasıl yararlanılabilir? Ve şunu da unutmayarak: Geleceğin zorluklarına esnek bir şekilde tepki vermemizi nasıl sağlayabiliriz?"

Sonuç olarak Bavyera'dan Jungheinrich lojistik uzmanlarıyla yapılan yoğun istişare ve proje planlama sürecinin sonucunda deponun yeniden inşa edilmesine karar verilmiştir. Geleneksel geniş koridorlu depo, 5000'den fazla palet kapasitesine sahip yarı otomatik dar koridorlu bir depo ile değiştirilmiştir. Sipariş toplama verimliliğini, güvenliği ve ergonomiyi geliştirmek için sistem, 800 milimetre raf derinliği ile çapraz istifleme üzerine tasarlanmıştır. Raflara erişim iki adet EKX 410 yüksek raf istifleyicisi ile gerçekleşmektedir. İstifleyiciler tel kılavuz, terminaller, tarayıcılar ve depo navigasyonu ile donatılmıştır ve PSZ depo personeli tarafından sezgisel ve oldukça güvenli bir şekilde kullanılmaktadırlar. Örneğin, bir düğmeye basılması, depo navigasyon sisteminin dar koridorlu forklifti varış noktasına götürmesi için yeterli olacaktır. Depo Yönetim Sistemi, Jungheinrich WMS Serisi 2'de tüm bilgiler bir araya getirilir. WMS'nin bu temel varyantı bile tüm malzeme ve bilgi akışını senkronize edebilir. Bu şekilde deponun en iyi şekilde yönetilmesi ve kontrol edilmesi sağlanmaktadır. Son olarak, yazılım çok sayıda farklı modül sayesinde depodaki değişikliklere esnek bir şekilde uyarlanabilir ve bu nedenle geleceğe yöneliktir.

EKX 410 dar koridor forklifti ile yarı otomatik dar koridor deposu
Jungheinrich’in mobil çalışma yeri üzerinden depo yönetim sistemi 2 serisi kumanda edilir

Depolama ve alma işlemlerinde optimum destek

“Bu sistem” diyor Prey, “lojistik altyapımızı yepyeni bir seviyeye taşıyor. Yeni depo ile artık tüm çeşitli ürünlerimiz için depolama ve erişim süreçlerini en uygun şekilde haritalayabilir ve destekleyebiliriz. Bu, sipariş toplama için standart Euro paletlerin, kafes kutularının veya kartonların ve küçük parça lojistiği için kapların hareketini içerebilir ”, diyor Prey, çok çeşitli ürünlere ve bunun sonucunda ambalaj ve ambalaj boyutları açısından çeşitli gereksinimlere atıfta bulunuyor. Örneğin, PSZ'den bir kablo tesisatı sekiz metre veya sadece birkaç santimetre uzunluğunda olabilir.

Eski depodan yenisine geçiş 2016/2017 yeni yıl döneminde gerçekleşmiştir. PSZ Lojistik Müdürü, “Bilinçli olarak temiz bir geçiş yapmak ve eskiden yeni depoya geçişi tek bir günde tamamlamak istedik” Harika bir ekip çalışmasının sonucunda aralık ayında dört haftadan fazla bir sürede, dahil olan herkes - PSZ çalışanları ve Jungheinrich'teki meslektaşlarımız -  bir araya geldi. Prey için sistemi bağımsız bir şekilde çalıştırmak zorunda kalacak olan çalışanları en başından beri projeye dahil etmek çok önemliydi. "Sistem kolayca anlaşılır ve çeşitli işlevlere hızlıca adapte olmak mümkündür." diyor Prey.

"Çalışanlarımız yeni dar koridorlu depomuzu ve WMS Serisi 2'yi beğendiler ve çalışanların bakış açısına göre yeni yarı otomatik depo, sadece iş süreçlerini kolaylaştırmakla kalmıyor, süreçleri çok daha şeffaf hale getiriyor ve böylece de çalışanlar organizasyondaki rollerini bir bütün olarak daha iyi anlayabiliyorlar. Ayrıca bu sistem, çalışanların yaptıkları işle özdeşleşmelerine de yardımcı da oluyor."

Gelişmiş genel bakış ve uçtan uca sipariş süreci

Lojistik uzmanı, her bir çalışanın çalışma kalitesinin yeni deponun inşasıyla önemli ölçüde iyileşmesinden özellikle memnundur. Prey, işlerin nasıl geliştiğini açıklıyor: “Eski depodaki çalışanlar belirli bir ürünü aramak için çok fazla zaman harcarken, şimdi biliyorlar - gerçek zamanlı stok yönetimi fonksiyonu sayesinde - istenen öğenin ne kadarının hangi bir zamanda hangi konumda olduğunu. Radyo veri çözümü, depo yönetim sistemi Jungheinrich WMS Series 2 ile birleştiğinde mükemmel ortamı yaratır. İlk kez sipariş işleme kağıtsızdır. Sonuç, gelişmiş bir genel bakış, daha fazla şeffaflık ve uçtan uca bir sipariş sürecidir. İş çok daha verimli ve basit ve hata oranı en aza indiriliyor ”.

Andreas Prey, Logistikleiter PSZ electronic
Andreas Prey
Neustadt'ın Vohenstrauss bölgesin'de bulunan PSZ elektronik GbmH'nın Lojistik Müdürü

"Yarı otomatik depo ve WMS (depo yönetim sistemi), bizi dünyadaki tüm üretim tesislerimiz ve aynı zamanda müşterilerimiz ile daha uyumlu hale getirmiştir."

Giderek daha iddialı hale gelen lojistik sistemleri

Prey, "Yarı otomatik depo ve WMS, bizi dünyadaki üretim tesislerimiz ve aynı zamanda müşterilerimiz ve ihtiyaçları ile daha da uyumlu hale getiriyor" diye vurgulamaktadır. "Dijitalleştirme ve kapsamlı, akıllı intralojistik konseptimiz sayesinde şimdiye dek hiç olmadığı kadar karmaşık süreçleri dahi işleyebilmekteyiz." Bu olağanüstü bir başarıdır. "Bizi Vohenstrauss'ta ziyaret eden herkes yeni tesisimizi görmek istiyor. Onları gezdirmeyi seviyoruz - depo harika görünüyor ve ziyaretçileri gerçekten etkiliyor ”. 

Lojistik Müdürü Andreas Prey, Jungheinrich'in uzman ekibiyle işbirliği yapmış olmaktan memnun: “Başlangıçtan itibaren her şey mükemmeldi: planlama aşamasından uygulama aşamasındaki 'canlı yayına geçme' tarihine ve denetim aşamasına kadar herşey Jungheinrich uzmanları tarafından yürütüldü ”. Bu yoğun işbirliği bu endüstride nadirdir ve kabul edilmemelidir. Prey için kişisel en önemli anı, 2 Ocak 2017'deki değişim günüydü: “Her şey öngördüğümüz gibi çalıştı - intralojistikleri tamamen yeni bir seviyeye taşıyan sorunsuz bir hareket. Şimdi geleceğe hazırız. İşler daha iyi olamazdı. Gelecek, daha fazla büyüme ve yeni müşteri gereksinimleri açısından ne getirirse getirsin, biz buna hazırız ”dedi.

Başka sorularınız var mı?