Call4Service
0850 822 5864 Servis çağrı merkezi Ücretsiz telefon numarası
İletişim formu
Newsletter
Stage müşteri örneği
Sürdürülebilir lojistik

Verimliliği ve mimariyi birleştiren modern kil deposu

Şirketin ekolojik felsefesi, doğal bir yapı malzemesi olan kilden inşa edilen Ricola Herb Center ile somutlaştırılmıştır. Kısa mesafelere dayanan depo konseptli salonun kalbinde, enerji tasarruflu 23 forkliftimiz bulunmaktadır.

Az yer kaplayan büyük şirket

İsviçreli Ricola bitkisel şeker paketlerinin ardında, bir şeker imparatorluğu gizlidir. İsviçre'nin Laufen kentinde bulunan şirketin merkezinden, dünya çapında 50'den fazla ülkeye ihracat yapılmaktadır. Şirketin kalbi olan Herb Center (Bitki Merkezi), şirketin öncüsüdür ve yaklaşık 3.600 metrekarelik alana sahip olan bu tesiste her yıl 1.4 milyon ton taze ot yıkanmakta, kurutulmakta, kesilmekte, saklanmakta ve karıştırılmaktadır. Her yıl 290 milyon koli, komşu üretim yerlerinden ayrılmaktadır ve 400'e yakın çalışan, lojistiğin pürüzsüz bir şekilde çalışmasını sağlar.

Şirketin temel felsefesi ise her şeyin önünde geliyor: Çevreyi korumak. Doğal malzemelerden, tedarik zincirine kadar Ricola'da  her şey ekolojik olarak kurulmuştur. İsviçreli aile şirketi, tüm eko-trendleri, ana akım haline gelmeden çok önce fark etmiş ve bunları uygulamıştır. Çevre bilincinin öncüsü olan Ricola, Bitki Merkezlerini doğal malzemelerden tasarlamaları için ünlü mimarlar Herzog ve de Meuron'u görevlendirmiş ve Avrupa'daki en büyük kil binası ortaya çıkmıştır. Üretim ve verimlilik yüksek önceliğe sahiptir, bu nedenle kapalı kapılar ardındaki her şey de çevre dostudur.  Özellikle depo lojistiği CO2 kaplama alanını azaltmaya yardımcı olmaktadır. 

Thomas Aeschlimann
Ricola Bitki Yetiştiriciliği İşletme Müdürü

“Jungheinrich'in çözümü, depodaki iç lojistik süreçlerimizi verimli ve sürdürülebilir hale getirebileceğiz anlamına gelmektedir."

İdeal alan kullanımlı depo konsepti

Depo konseptimiz bir yarışma kazanmış ve bu konsept, alanın ve kısa yolların optimum kullanımı ile karakterize edilmiştir. Dar koridor depomuzdaki her şey, tek bir çizgide tasarlanmıştır ve buradaki B tipi palet raflarımız arasında koridor genişliği için sadece küçük bir alan gerekir. Palet raflarımız, daha yüksek  bir yükseklikte depolamaya izin verdiği için alan kullanımını geliştirir. Forkliftlerimiz ise, sorunsuz malzeme akışı sağlamaktadır.

Enerji tasarruflu forkliftler

EKX 513 serisi dar koridor makineleri, Bitki Merkezi'nin ihtiyaçlarına özel olarak uyarlanmıştır. Karantina deposu, kesme sistemi ve karıştırma tesisi, EFG 216k üç tekerlekli elektrikli forklift ile güvence altına alınmıştır. Akülü istif makinesi EJE C20 ise komşu binadaki üretime konveyör teknolojisi ile yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda forkliftlerimiz, yüksek performans ve düşük enerji tüketimi ile ekolojik çalışmalara katkıda bulunmaktadır. Jungheinrich'in üç faz teknolojisi ile optimum verimlilik elde edilirken, frenleme sırasında da enerji geri kazanılmaktadır. Tek akü ile iki tam vardiya çalışılmaktadır.

Ricola Bitki Yetiştiriciliği İşletme Müdürü Thomas Aeschlimann "Kamyonlarının kalitesi ve güvenirliği konusunda zaten çok iyi deneyime sahip olan Jungheinrich'in depo ekipmanları uzmanlığından yararlanmak, bizim için zor bir karar olmadı. Jungheinrich'in çözümü,  depodaki iç lojistik süreçlerimizi etkin ve sürdürülebilir hale getirebilmemiz anlamına gelmekteydi”.

Başka sorularınız var mı?