Call4Service
0850 822 5864 Servis çağrı merkezi Ücretsiz telefon numarası
İletişim formu
Newsletter
Stage Sauer
Tam otomatik depolama sistemi

Sauer GmbH & Co.KG için uygun maliyetli, bütünsel çözüm

Önceden sadece yerli oyuncak endüstrisinde pazar lideri olan Sauer GmbH & Co.KG, şimdi ise diğer şeylerin yanı sıra kozmetik, kimya, ilaç ve gıda endüstrileri için şişe ve kaplar geliştirmekte ve üretmektedir. Arabalar için bebek koltukları gibi teknik parçalar da portföylerine dahildir.

Kesintisiz süreç

İntralojistik sisteme yatırım yapmak için hoş bir başlangıç noktası, operatör tarafından gelen olumlu bakış ve ihtiyaca göre gerekli ekipmanın genişlemesiydi. Hızlı erişim süreleri, düşük hata oranları ve yüksek alan kullanımıyla verimliliğin arttırılması; tam otomatik depo sistemi tekliflerinde olmazsa olmazlardı.

Norbert Manger
Jungheinrich Proje Müdürü

"Faydalar esas olarak raf işletim ekipmanı ve palet teleskop çatalları ile elde edilen yüksek verimdedir."

Tam otomatik palet istifleme ekipmanı (stacker crane) ile yeni bir depo konsepti

Yeni depo konsepti tam otomatik palet istifleme ekipmanı (stacker crane - AS/RS),  malzeme taşıma ekipmanları (konveyör vb.) ve Jungheinrich WMS sistemi ile bağlantıya sahip tam otomatik çok yüksek raflı bir depo sistemine dayanmaktadır. AS/RS ekipmanı, double deep (çift derinlikte) palet istifleme ve geri alma operasyonunu yapabilecek şekilde özel tasarlanmıştır ve bu sayede süreçlerin ciddi manada uygun maliyet ile yönetilmesini sağlamaktadır. Bu yöntem 3 adet AS/RS, 11 katlı 25.500 palet kapasiteli bir depo projesi sunmak açısından çok önemlidir.  Ek olarak, projenin yönlendirme istasyonu, palet çiftleyici ve palet barkodlama özelliklerini içeren tüm konveyör teknolojisi tarafımızca sağlanmıştır. Projenin AS/RS üniteleri ise teleskopik çatalları ile beraber grup şirketimiz MIAS tarafından tedarik edilmiştir. 

Kısa kurulum süresi ve yüksek sistem kullanılabilirliği

Projenin intralojistik inşaasının Proje Müdürü Nobert Manger'in yorumu: "Yüksek performanstan gelen fayda genellikle AS/RS ekipmanının kendisi ve onun teleskopik çatal sisteminde yatar. Bir yıldan daha kısa sürede tamamlanan kurulum süreci, çok yüksek sistem kullanılabilirliği, sezgisel ve kullanımın kolay olması çok önemli özelliklerdi ve yatırımın tam olarak karşılığını bulmasını sağladı." 

Başka sorularınız var mı?