Call4Service
0850 822 5864 Servis çağrı merkezi Ücretsiz telefon numarası
İletişim formu
Newsletter
Stage Wahl&Co
Verimli depo operasyonları

Wahl & Co yüksek raf deposunda sorunsuz işleyen süreçler

Nakliye ve lojistikte uzun süredir var olan Bielefeld merkezli aile şirketi Wahl GmbH & Co. KG, endüstri ve perakende için lojistik hizmeti sunmaktadır. Bielefeld tesisinde bulunan yüksek raf deposunun yeniden inşa sürecinde ise, Jungheinrich'in forklift ve destek sistemleri tercih edilmiştir.

İntralojistik için akıllı çözümler

Bir lojistik servis sağlayıcısının en önemli görevlerinden biri, müşterilerinin isteklerine hızlı ve esnek bir şekilde cevap verebilmektir. Bu nedenle Wahl & Co için kesintisiz işleyen bir süreç en büyük önceliğe sahiptir. 15.000 palet kapasiteli yüksek raf deposunun kurulumunda da bu sebeple, aşağıdaki gereksinimler dikkate alınmak zorundaydı: mal girişinden mal çıkışına kadar geçen sürenin optimum işbirliği; hata oluşmasını önceden engellemek için forklift operatörlerinin optimum desteği; forkliftlerin mevcut Depo Yönetim Sistemine (WMS) basit entegrasyonu. 

Jörn Wahl-Schwentker
Wahl GmbH & Co KG CEO'su

“Operatörlerimiz, palet kaldırma esnasından yüksek raf seviyelerine depolama anına kadar Jungheinrich'in ideal destek sistemi tarafından desteklenmektedirler."

Akıllı teknoloji, akıcı süreçlere olanak tanır

Wahl & Co'yu kompakt, yüksek performanslı dar koridor aracımız, Reach Truck'ımız ve ödüllü lojistik arayüzümüzle etkilemeyi başardık. Kararları, yarı otomatik raf yüksekliği belirleyici liftNAVIGATION özelliğine sahip ETV 214'ten yana oldu. Bunun avantajı, sürücünün paleti P&D istasyonuna taşıdıktan sonra sadece raftaki barkodu taraması gerektiğidir. Sonrasında ise, WMS (Depo Yönetim Sistemi) siparişi gönderir ve lojistik arayüzü bunu Reach Truck için anlaşılabilir bir dile çevrir. Bu sayede operatör hedefini radyo terminalinde görebilir ve aynı zamanda forklift de doğru hedef yüksekliğini bilir. Operatörün sadece kaldırma kolunu kullansı gerekir - raf yüksekliği belirleyicisi liftNAVIGATION, çatalları yarı otomatik olarak doğru raf seviyesine getirir. Bu da yanlış raf yüksekliklerindeki istifleme ve geri alma işlemlerinde oluşabilecek hasarları önler. 

İki adet EKX 515 yüksek raf istifleyicisi de bu teslimatın bir parçasıdır, ve bunlar yüksek bir sürüş hızına sahiptirler. Araçlar warehouseNAVIGATION destek sistemi ile donatılmışlardır ve böylece Depo Yönetim Sİstemi tarafından gönderilen siparişler lojistik arayüz üzerinden forklift kontrollerine aktarılır. Ürünleri istiflemek ve almak için, sürücünün sadece gaz pedalına basması yeterlidir, çünkü forklift doğru rotayı zaten bilmektedir. Bu sayede hem zamandan tasarruf edilir hem de verimlilik artar. Ek olarak, tamamlanan sipariş lojistik arayüzü üzerinden otomatik olarak WMS'ye iletilir. Artık hedef konumda tarama yapılması gerekmez ve dar koridor deposunda etiketsiz işlem yapılabilir.

Depo süreçlerinde optimum destek

Wahl & Co CEO'su Jörn Wahl-Schwentker, yüksek raflı depo teknolojisinden çok etkilenmiştir: “Operatörlerimiz, paleti konveyör sistemine taşıma anından yüksek raf seviyelerine istifleme işlemine kadar, Jungheinrich'in destek sistemleri tarafından mükemmel şekilde desteklenmektedirler. Sonuç olarak yüksek ölçüde süreç güvenliği ve verimlilik elde ettik.  Ayrıca forkliftleri depo yönetim sistemimize entegre etme kolaylığından da etkilendik. Gerekli düzenlemeler çok kısa bir sürede tamamlandı."

Başka sorularınız var mı?