Call4Service
0850 822 5864 Servis çağrı merkezi Ücretsiz telefon numarası
İletişim formu
Newsletter
E-Commerce
E-ticaret nakliye süreçleri otomatikleştirildi

Otomatik Yönlendirmeli Araç Sistemi, nakliyede daha fazla verimlilik sağlar

Amerikalı bir e-ticaret öncüsü için nakliyeyi otomatik hale getirerek, sürece daha fazla güvenilirlik kattık.

Amerikalı bir e-ticaret öncüsü, paletlerin sipariş toplama alanından paketleme istasyonlarına 500 metrelik güzargah boyunca taşınmasını otomatikleştirme için bizi görevlendirdi. Amaç, önceden taşımacılık işlemini manuel olarak yapan çalışanlarını rahatlatmaktı.

ABD şirketi, Almanya'da dokuz lojistik merkezi işletmekte ve bazı durumlarda siparişten sonra iki saat içinde teslimat yapabilmektedir. Bu nedenle, kısa uygulama süreleri ve güvenilirlik, sistemin otomasyonu için temel bir gereklilikti.

Çalışanlar için nakliye yollarının kısaltılması

Çalışanlar, mümkün oldukça tamamen, toplanmış ürünlerin nakliye için taşınması gibi nakliyeye özgü görevlerden kurtulmuş olacaklardı. Aynı zamanda boş paletlerin paketleme iş istasyonlarına geri dönüşü de otomatikleştirilmiş ve organize olacaktı.

Julius Hartje
Üst Düzey Operasyon Yöneticisi

“Çalışanlarımız sistemin nasıl çalıştığını öğrenmekle kalmadı, süreçlerin ne kadar uyumlu hale geldiğini ve AGV'lerin iş yükünü nasıl azalttığını da gördüler.”

Otomatik süreçler iş yükünü azaltır

Jungheinrich, bu problemi manuel araçlarla birlikte esnek olarak çalışan bir Otomatik Yönlendirmeli Araç Sistemi (AGVS) ile çözdü.

Jungheinrich'in sunduğu AGVS çözümü, 1,5 tona kadar yük kapasiteli beş adet ERC 215a Otomatik Yönlenderimeli Araçtan oluşur. Lazer navigasyonu sayesinde alım istasyonlarına hassas bir şekilde yaklaşarak otomatik olarak çalışmasını sağlar.

Tüm araçlar kişisel koruma tarayıcıları ve sensörleri ile donatılmıştır.

BT bağlantısı ile kurulum

Jungheinrich lojistik arayüz yazılımı, Otomatik Yönlendirmeli Araçların bir tablet aracılığı ile çalışmasını sağlar. Böylece iş emirleri, sezgisel bir diyalog yoluyla kolayca girilir ve bir sonraki AGV siparişi tamamen otomatik bir sırayla alır ve işler.

ERC 215a ile iletişim için mevcut WLAN yapısı kullanılmıştır.

Müşterimizin yeni otomatik lojistik merkezine yatırımı bir yıldan az bir sürede kendini amorti ederken, çalışanların güzargahları ve iş yükleri önemli ölçüde azalmıştır.

Kısacası, otomatik sistem herkes için yararlı bir yatırım olmuştur.

Başka sorularınız var mı?