Call4Service
0850 822 5864 Servis çağrı merkezi Ücretsiz telefon numarası
İletişim formu
Newsletter
Kontrol listesi
Bu önerilerle her şeyi doğru yapabilirsiniz

İkinci el forklift alımınız için kontrol listesi

İkinci el forklift tüm görkemiyle yeni yıkanmış ve parlatılmış şekilde parlıyor, fiyatı uygun - tam bir kelepir. Gerçekten mi? Yeni bir aracın satın alınmasından daha çok, ikinci el bir forkliftin satın alınmasında itinalı bir denetim önemlidir.


Şimdiye kadar olan kullanım ömrü boyunca kaç kilometre katettiğini, sürücüler tarafından ne kadar hor kullanıldığını ve şasinin altında hangi arızaların gizlendiğini kim bilebilir? 

İkinci el forklift alımı için kontrol listemiz size yardımcı olur. Dokuz kriter sayesinde aracı tam anlamıyla kontrol edebilirsiniz.

Content kontrol listesi 1 Uzman tarafından aracın kullanım denetimi

Başlangıçta kendinize çok önemli bir soruyu sormalısınız: Forklift, sizin kullanım durumunuz için gerçekten doğru araç mı? Yerel şartlarınız için uygun mu? Geçiş yüksekliklerini ve çalışma geçidi genişliklerini dikkate alın! Öneri: Kullanımınızı bir uzmana kontrol ettirin!


Content kontrol listesi 2 Herhangi bir parça değiştirildi mi?

Ardından bilgi tiketine ve rezidüel taşıma kapasitesi diyagramına bir göz atın. Doğru takılmışlar mı? Bunlar gerçekten mevcut asansör ve herhangi bir ilave donanım ile mi ilgili? Bazı parçalar veya tüm asansör değiştirilmiş olabilir.


Content kontrol listesi 3 Kullanım kılavuzu ve servis raporları

Kullanım kılavuzunu da almalısınız. Ayrıca tüm çıkartmalar ve uyarı bilgileri de doğru lisanda mevcut olmalıdır. Forkliftin kaza önleme yönetmelikleri uyarınca kontrol edildiğini belgeleyen güncel ve kusursuz bir FEM kontrol raporu mevcut mu?


Content Checkliste 4 Motor kontrolü

Bir forklifte göz atmak elbette önemlidir fakat bir test sürüşünün yerine geçmez. Bir fonksiyon testi uygulayın! Bu, içten yanmalı motora sahip bir araçta soğuk çalıştırmayla başlar: Duman oluşumu fazla mı?


Content Checkliste 5 Asansör kontrolü

Asansörün de özel kontrolden geçirilmesi gerekir: Asansör profili ve çatal taşıyıcı arasında boşluk olup olmadığını kontrol edin! Asansör ve çatal yükün altında mı?


Content kontrol listesi 6 Çatalların kontrolü

Şimdi, muhtemel çatlakları görebilmek için çatallara ve bunların tutucu tertibatına iyice bakmanızı öneririz. Kilit düzenekleri mevcut olmalı ve kusursuz çalışmalıdır. Çatal kıvrımındaki kalınlığı ölçün!


Content kontrol listesi 7 Direksiyon

Direksiyonu kontrol edin! Forklift şeritte dengeli gidiyor mu?




Content kontrol listesi 8 Frenler

Frenler de hasarsız ve iki tarafta da eşit etkide olmalıdır. Park freni çalışıyor mu?




Content kontrol listesi 9 Aydınlatma

Şimdi aydınlatmayı kontrol edin. Tüm lambalar ve farlar çalışıyor mu? Kablolar ve bağlantılar kusursuz çalışmalı, ışık mahfazalarında nem olmamalıdır.


Content kontrol listesi 10 Akü

Bir sonraki kontrol, eğer bu bir akülü forklift ise: akünün durumu. Kutuplardaki yeşil ve beyaz kristaller sülfatlaşmaya işaret eder, hücreler dışa doğru bükülmüşse, bu aracın çok eski olduğunu gösterir. Her ikisi akünün devre dışı kalmasına neden olabilir.


Content kontrol listesi 11 Lastikler

Lastik aşınması her zaman söz konusu olabilir. Lastikleri kontrol edin! Hasar var mı? Kesikler veya çatlaklar var mı? Aşınma işareti (lastik aşınma göstergesi) denilen işaret halen belirgin mi?


Content kontrol listesi 12 Şasi

Şimdi sıra şaside. Paslanma belirtileri görünüyor mu? Vuruk veya deforme olmuş bir yeri var mı? Kesinlikle unutmayın: Garanti. Satıcı size hangilerini sunuyor - yani: Garanti süresi ne kadar ve hangi özellikler/parçalar/donanım için geçerli?


Content kontrol listesi 13 Kullanım yerinde test

Satıcının arazisinde bir test sürüşü yapmak, kullanım yerinde yapılması gereken testin yerini tutmaz. En uygun durumda satıcı size, aracı kendi arazinizde test etme imkanını tanır. Böylece forkliftin durumunu en iyi şekilde kontrol edersiniz.


Başka sorularınız var mı?