Call4Service
0850 822 5864 Servis çağrı merkezi Ücretsiz telefon numarası
İletişim formu
Newsletter
Stage Rudolph
Rudolph Lojistikte daha fazla verimlilik

Servis sağlayıcısı, otomatik yönlendirmeli araç sistemlerini tercih etti

Rudolph Lojistik, çeşitli sektörlerdeki müşterileri için güvenilir bir servis sağlayıcısıdır. İki adet otomatik yönlendirmeli araç sistemine yapılan yatırım, depodaki süreçleri optimize etmiştir.

Sürücüsüz ve bir arayüz sayesinde mükemmel entegre

Hessen'in güneyinde bulunan Lorsch'taki Rudolph Lojistik Grubu, çalışanlarının iş yükünü hafifletmek ve müşterileri için uzun vadede hatasız ve tam zamanında teslimat sağlayabilmek için yenilikçi bir yola başvurmuştur. Sekiz haftalık bir planlama ve test sürecinden sonra lojistik servisi sağlayan şirket, iki modern otomatik yönlendirmeli araç sisteminde (AGV-S) karar vermiştir. Bu araçların en büyük avantajı, değişen bir ortama adapte olurken depoda yinede gerekli esnekliği sağlayabiliyor olmalarıdır. Dahası, mevcut raf sistemleri ve depolama alanları kullanılabiliyor. Rudolph Lojistik Grubu için bir diğer avantaj ise, lojistik arayüzümüz oldu. Bu ara katman, AGV-S'nin müşterinin kendi Depo Yönetim Sistemi (WMS) ile güçlük çekmeden iletişim kurmasını sağlamaktadır. Otomatik yönlendirmeli araç sistemi, 10.600 palet yeri ve 170.000 raf yeri olan 14.300 metrekarelik dağıtım merkezinde yükün kayda değer şekilde hafifletilmesi anlamına gelir. Burada 135 civarı çalışan, dünya çapında yaklaşık 430.000 ürün paketleyip sevk etmektedir.

Markus Krumpholz
Rudolph Lojistik Grubu Proje Müdürü ve Bütçe Planlama

“Otomatik yönlendirmeli araç sistemleri sayesinde, iç süreçlerimizi daha verimli hale getirerek çalışanlarımızın da yükünü hafiflettik.“

Daha az hata, daha fazla verimlilik

Rudolph Lojistik Grubu, ağırlıklı olarak otomotiv, sistem kargoları, tüketim malları, endüstriyel ve sipariş gönderimi sağlayan sektörlerde aktif olarak faaliyet göstermektedir. İç süreçler, sürekli olarak geliştirilmeli ve aynı zamanda optimizasyon potansiyelinden de yararlanılmalıdır. Bu, lojistik arayüzümüzle birlikte EKS 210a otomatik yönlendirmeli araç sistemi ile mükemmel bir uyum içinde çalışmaktadır. Bu araçlar görevlendirildikten kısa bir süre sonra, intralojistik süreçlerde belirgin bir verimlilik yaşanırken dahili taşıma prosedürlerindeki hatalarda bir azalma gözlemlendi. Böylece personel artık özel taşıma görevlerine daha fazla odaklanabilir oldu. Nakliye siparişlerinin ayrı paletlere atanması APM tarafından otomatik olarak okunan ve lojistik arayüz üzerinden WMS'ye rapor edilen bir barkod ile gerçekleşmektedir. Daha sonra WMS, ilgili paletin doğru depolama konumunun lojistik arayüz üzerinden araca gönderilmesini sağlar. Bu sayede, palet optimum rota hesaplanarak güvenli bir şekilde bu yere taşınır ve tam olarak konumlandırılır.

Teknolojik liderlik

"Devreye alındıklarından beri, otomatik yönlendirmeli araç sistemleri iç taşımacılık süreçlerinin bir kısmını devraldı. Aslında bu durum, mal çıkışlarında günlük dışarıya aktarım yapılan hacmin yaklaşık yüzde 50'sini temsil eder. Ayrıca, otomatik yönlendirmeli araç sistemindeki kapsamlı güvenlik sistemi, dağıtım merkezinde yaşanan hasarların en aza indirilmesine de yardımcı olmuştur." diyor Rudolph Lojistik proje yönetimi ve kontrolünden sorumla olan Markus Krumpholz. Rhein/Main/Neckar bölgesi İşletme Müdürü Thorsten Krämer ise şunları ekliyor, "Jungheinrich'in sistemini çeşitli fuarlarda, internette ve müşterilerinin üretim tesislerinde gördük. Diğer üreticilerin gereksinimlerimiz için uygun şekilde rafine edilmiş bir alternatifi yoktu. Bunun da ötesinde, Jungheinrich ile sadece tek bir irtibat kişimiz var ve her şeyi tek bir kaynaktan temin ediyoruz." Jungheinrich'in otomatik yönlendirmeli araç sistemi öncü teknolojiyi kullanmak için istekli olduklarını kanıtlamakta ve gelecekteki olası büyük projeler için deneyim kazandırmaya yardımcı olmaktadır.


Başka sorularınız var mı?